Controale în centrele de plasament și în azilele de bătrâni din județul Buzău

Având în vedere ordinul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, nr.101//07.07.2023 pentru dispunerea de măsuri organizatorice și de coordoare pentru eficientizarea acțiunilor de control la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, precum și videoconferința organizată duminică, 10.07.2023, începând de astăzi, sub coordonarea prefectului județului, Daniel Marian Țiclea, vor fi demarate în județul Buzău, acțiuni de control și verificare a tuturor acestor centre.
La dispoziția prefectului județului, s-au constituit deja echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, D.S.P, D.S.V.S.A., O.P.C., I.T.M., A.J.P.I.S., I.S.U. și I.P.J..
Verificările vor fi demarate începând de luni, 10 iulie 2023, echipele de control urmând a fi coordonate, în cursul acestei zile, de către prefectul județulului (Aldeni-Cernătești) și respectiv de către subprefecții Constantin Cristea și Mihail-Gabriel Ilie. (Pârscov)
Controalele vor continua pe tot parcursul săptămânii curente și vor viza toate unitățile de ocrotire socială existente în județul Buzău.