Galerie foto

6 IULIE 2020

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ, ÎN VEDEREA PREVENIRII ȘI LIMITĂRII INFECTARII CU NOUL CORONAVIRUS, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN BUZĂU

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber. Astfel de activități vor avea loc zilnic, în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.


30 IUNIE 2020

Marți, 30 iunie, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna iunie, condusă de prefectul Leonard Dimian. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință, menținându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

”Modalitatea de desfășurare a ședințelor Colegiului Prefectural s-a schimbat, am trecut de la sistemul audioconferință la videoconferință. Vom menține această modalitate de lucru bazată pe tehnologie atât timp cât va fi necesar pentru a preveni îmbolnăvirile, fără să afectăm activitatea instituțiilor,” a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.


26 IUNIE 2020

Astăzi, de ”Ziua Drapelului Național al României” trebuie să cinstim așa cum se cuvine acest simbol al libertății, solidarității și unității naționale. Cu această ocazie, vă îndemn să arborați cu mândrie Drapelul Național, oriunde v-ați afla!


25 IUNIE 2020

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Buzău au ajuns, în ultima perioadă, mai multe sesizări din partea cetățenilor care reclamă aglomerația creată la Policlinica Nicolae Titulescu din municipiul Buzău. Ca urmare  a aspectelor semnalate de cetățeni și pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, prefectul județului, dl. Leonard Dimian a purtat discuții cu conducerea Direcției de Sănătate Publică pentru a lua măsuri de urgență astfel încât să fie respectate toate normele stabilite de autorități pe perioada stării de alertă. În urma discuțiilor purtate la nivelul Instituției Prefectului, inspectori din cadrul DSP Buzău au desfășurat un control la unitatea medicală, în urma căruia a fost stabilit un set de măsuri care trebuie puse în aplicare imediat.

 


17 IUNIE 2020

Astăzi se împlinesc 110 ani de la momentul în care marele inventator român Aurel Vlaicu decola pentru prima oară deasupra Câmpului Cotroceni. Ambiţiosul inventator şi pionier al aviaţiei româneşti şi mondiale, a construit la atelierele de la Arsenalul Armatei avionul „Vlaicu I”, primul avion construit pe teritoriul romanesc.

Cu acest avion, Aurel Vlaicu a decolat prima oară pe data de 17 iunie 1910. Prin actul său, Vlaicu a situat România pe locul doi în lume, după Franţa, în utilizarea avionului cu destinaţie militară. Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, alături de subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile au fost prezenți la manifestările organziate de Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic.


05 IUNIE 2020

Chiar de Ziua Mondială a Mediului ne-am bucurat de vizita ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, dl Costel Alexe, la Buzău. Prefectul județului, dl Leonard Dimian l-a însoțit într-o vizită efectuată pe un teren neproductiv aflate pe Centura de Est a municipiului Buzău, care urmează să fie împădurit. Plantarea va începe în toamnă, în cadrul unui proiect guvernamental în valoare de 2,1 milioane de lei. Cu această ocazie, prefectul județul Buzău a lansat un apel către toate autoritățile publice locale de a identifica astfel de suprafețe, pe care să le valorifice pentru un mediu mai curat.

”Susțin astfel de acțiuni, iar Instituția Prefectului va fi un partener de bază în derularea unor astfel de inițiative. Cu această ocazie, invit autoritățile să mai identifice astfel de zone, pe care ulterior le putem valorifica în folosul mediului”, a declarat prefectul județului Buzău.


29 MAI 2020

Vineri, 29 mai, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna mai, condusă de prefectul Leonard Dimian. Ședința s-a desfășurat în sistem audio conferință, menținându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus. Membrii și invitații Colegiului Prefectural au putut participa la ședință după ce s-au conectat cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive.

”Această modalitate de desfășurare a ședințelor Colegiului Prefectural sau Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în sistem audio conferință va fi menținută până când pericolul de îmbolnăvire cu Covid-19 va trece. Alegem astfel să protejăm sănătatea noastră, cât și a celor din jur, fără să afectăm buna desfășurare a activității instituțiilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.


28 MAI 2020

Prefectul județului Buzau, Leonard Dimian, alături de subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile au participat, in aceasta seara, la slujba de pomenire a eroilor, desfăurată la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzau.

“Chiar dacă manifestările dedicate Zilei Eroilor nu au avut amploarea celor din anii precedenți, dată fiind situația specială cauzată de pandemia cu noul Coronavirus, am ținut să omagiem jertfa celor care s-au sacrificat pentru integritatea teritorială și libertatea țării. Inspirați de determinarea și spiritul lor de sacrificiu, în acest context dificil pentru întreaga țară, trebuie să înțelegem că doar împreună, dând dovadă de unitate și spirit civic, vom reuși să depășim și aceste momente grele”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

Veșnică recunoștință Eroilor Neamului!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!


22 MAI 2020

Vineri, 22.05.2020, Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, a inspectat, însoțit de subprefectul Alecu Vasile, lucrările de reabilitare de la viaductul Giurca, din comuna Siriu.

Având în vedere importanța strategică a DN 10, prefectul Leonard Dimian consideră că este absolut necesar ca lucrările de reabilitare să fie finalizate cât mai rapid, chiar înainte de termen.


11 MAI 2020

Aparatul Real Time PCR de la DSP Buzău a fost pus în funcțiune și s-au efectuat deja primele teste.

Linia completă pentru determinarea virusului Sars-CoV-2 prin metoda PCR a fost pusă în funcțiune de săptămâna trecută, în jurul datei de 4 mai. S-au făcut și probe în paralel cu Institutul Național Cantacuzino pentru verificarea acurateței și rezultatele au fost aceleași, ceea ce înseamnă că echipamentul este pus la punct și pot fi făcute analize și la Buzău.

”Aparatul de testare Real Time PCR a fost achiziționat recent de către Guvernul României și este un sprijin enorm pentru județul nostru. Probele nu vor mai fi trimise la București și, în doar câteva ore, vom avea rezultatele testelor. Astfel, într-un timp scurt vom putea lua măsurile necesare pentru limitarea răspândirii Coronavirului în județul Buzău”, a declarat prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian.


4 MAI 2020

Ordinul Comandatului Acțiunii nr. 76125/8.05.2020, care prevede instituirea carantinei în satul Râmnicelu (comuna Râmnicelu), a fost adoptat ca urmare a evaluării de risc expusă de către Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău, precum și a punctelor de vedere favorabile exprimate de structurile de ordine. Atât în cursul serii trecute, cât și în această dimineață, prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul ședințelor fiind adoptate două proiecte de hotărâre care cuprind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată.


 

30 APRILIE 2020

Cartierul Poștă, din Municipiul Buzău, în carantină pentru 14 zile

Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian:

„În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii.


 

30 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, a condus joi, 30 aprilie, lucrările ședinței Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat în sistem audioconferință, respectând toate măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus. Membrii Colegiului s-au conectat cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive și și-au putut prezenta informările, fără sincope tehnice.

”Suntem încă sub stare de urgență și trebuie să avem grijă de noi și să ne protejăm sănătatea. Până când pericolul de îmbolnăvire cu Covid-19 va trece, ședințele Colegiului Prefectural sau ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor desfășura în sistem audioconferință. Trebuie să dăm în continuare dovadă de responsabilitate, iar modul în care desfășurăm activitățile specifice Instituției Prefectului trebuie să fie un exemplu de urmat și pentru celelalte instituții”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian. 


 

29 APRILIE 2020

Seria demersurilor menite să ajute fermierii în acest an marcat de secetă pedologică a continuat miercuri, când prefectul Leonard Dimian a condus ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice. Membrii Grupului au decis ca 6 echipe de specialiști să plece de mâine în teren pentru a constata pagubele suferite de fermieri.


 

28 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu au continuat marți vizitele în teren pentru verificarea stadiului de vegetație al culturilor agricole. Conducerea Instituției Prefectului a mers în comuna Padina, unde a purtat discuții atât cu fermierii din zona de câmpie a județului, cât și cu autoritățile publice locale. Vizita reprezentanților Instituției Prefectului a continuat la un fermier din comuna Vernești, care a reușit să acceseze fonduri europene cu care a realizat un sistem de irigații performant. În culturile deținute de acesta stadiul de vegetație era unul normal perioadei în care ne aflăm.


 

27 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu, au făcut luni, 27 aprilie, o vizită de lucru în comunele Ziduri și Puiești pentru a verifica stadiul de vegetație al culturilor agricole în contextul secetei pedologice care a afectat agricultura.

Înainte de verificările din teren, la nivelul Instituției Prefectului a fost constituit Grupul de suport tehnic pentru evaluarea pagubelor cauzate de seceta pedologică, prin care au fost solicitate instituțiilor responsabile suprafețele totale ale culturilor înființate în toamna anului trecut, precum și centralizarea declarațiilor fermierilor privind gradul de afectare a culturilor.


 

26 APRILIE 2020

Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, însoțit de subprefectul Alecu Vasile și de șeful ISU Buzău, col. Valeriu Enache, au inspectat duminică, 26 aprilie, zona afectată de incendiul de vegetație uscată din comuna Breaza, care a fost declanșat vineri, 24 aprilie, de arderea necontrolată a vegetației uscate de pe dealurile din zonă.

Numărul important de forțe de intervenție (110 persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare, Direcției Silvice) și acțiunile Inspectoratului General de Aviație al MAI, care a trimis la fața locului un elicopter Mi-17/Mi-8, arderea cu flacără a fost eliminată, iar incendiul a fost localizat.


 

26 APRILIE 2020

Pregătirile pentru punerea în funcțiune a aparatului Real Time PCR de depistare a infecției cu noul Coronavirus sunt pe ultima sută de metri. Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian a făcut, în cursul zilei de duminică, o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a vedea stadiul în care sunt pregătirile pentru punerea în funcțiune a PCR-ului care va funcționa la nivelul județului Buzău.


 

24 APRILIE 2020

Acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice a fost demarată în judeţul Buzău. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei Militare numărul 8/2020. Pentru această acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul DSP care au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi ai acestor centre, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București. Această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajații centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide).


 

14 APRILIE 2020

Conducerea Instituției Prefectului – Județul Buzău a avut o întâlnire cu reprezentanții piețelor agroalimentare din Buzău și Râmnicu Sărat, unde au fost prezenți și conducătorii Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiului pentru Protecția Consumatorului. În cadrul ședinței, au fost discutate măsurile speciale care se impun în această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, măsuri ce trebuie să fie în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 8/2020.


 

14 APRILIE 2020

Persoanele aflate în centrele de carantină de la nivelul județului Buzău au primit câte un pachet care conține produse de igienă (șampon, periuțe și pastă de dinți, detergent, săpun lichid). Produsele au fost distribuite în teritoriu în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD). Prin Hotărârea de Guvern nr. 43/2020, pachetele cu produse de igienă vor fi distribuite gradual către persoanele aflate în carantină/ izolare, către centrele de bătrâni și copii sau către persoanele vulnerabile. Distribuirea produselor către cei aflați în carantină s-a realizat de către angajați ai Instituției Prefectului Buzău, alături de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.


30 MARTIE 2020

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a condus luni, 30 martie, prima ședință a Colegiului Prefectural în sistem audioconferință. Membrii Colegiului au fost instruiți pentru a putea participa la audioconferință, cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive. Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna martie s-a desfășurat fără sincope, iar membrii Colegiului și-au putut prezenta informările.


 

25 MARTIE 2020

Ziua de 25 martie este o zi importantă pentru Poliția Română și pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău, alegerea acestei date fiind legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri.

Vă rog să primiți aprecierile mele pentru profesionalismul și promptitudinea de care dați dovadă ȋn ȋndeplinirea sarcinilor de serviciu și pentru efortul constant de a oferi cetățenilor un plus de siguranță și ȋncredere, mai ales în această perioadă în care România este greu încercată.

Urez Poliției Române un sincer ”la mulți ani”, multă putere de muncă și succes!


13 MARTIE 2020

Vești bune pentru buzoieni: în urma discuțiilor purtate astăzi de prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, cu reprezentanții supermarket-urilor din județul Buzău, se desprind câteva concluzii importante:
– există stocuri suficiente de produse alimentare de bază;
– în toate unitățile de acest tip din județ au fost luate măsuri speciale de dezinfecție;
– numărul casierilor este dimensionat rapid în funcție de cel al clienților.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel la calm și echilibru către toți locuitorii județului Buzău, avertizând totodată asupra unei vulnerabilități pe care puțini o iau în calcul: luarea cu asalt a supermarket-urilor în vederea asigurării de stocuri de provizii generează AGLOMERAȚIE, un factor de risc care trebuie evitat!


13 MARTIE 2020

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă extraordinare, la care au participat prefectul Leonard Dimian, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și șefii ISU, IPJ, IJJ, DSP și Spitalului Județean de Urgență Buzău, autoritățile au dat un mesaj comun de implicare și de responsabilitate în situația generată de infecția cu Coronavirus.


13 MARTIE 2020

Astăzi,în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au fost adoptate noi măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.
Ședința a avut scopul de a aduce la cunoștința membrilor CJSU Ordinul privind activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău pentru monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență.

 


09 MARTIE 2020

În cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocate pe data de 09.03.2020, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul Coronavirus în județul Buzău, au fost luate următoarele măsuri:

– Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.
– La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
– Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.


27 FEBRUARIE 2020

          Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, joi, 27 februarie, noi măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus. Președinții comitetelor locale pentru situații de urgență constituite la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Buzău vor identifica persoanele sosite din toate țările afectate de noul coronavirus (COVID -19) și vor întocmi o situație  care va conține datele de identificare, țara din care au sosit, locurile de îmbarcare, tranzitare și perioada de ședere în țara respectivă. Primăria municipiului Râmnicu Sărat va achiziționa și va amenaja două module tip container pentru a le folosi la nevoie ca spații de carantinare a persoanelor posibil a fi infectate cu noul coronavirus. De asemenea, o altă construcție modulară aflată în proprietatea Inspectoratului Județean de Jandarmi va fi amenajată de către Consiliul Județean Buzău și va fi pusă la dispoziție în caz de necesitate. La rândul său, Primăria municipiului Buzău va identifica spații de carantinare și va achiziționa un modul tip container pentru a-l pune la dispoziție atunci când va fi nevoie.


26 februarie 2020

     Cea de-a treia întâlnire de lucru în teritoriu, organizată de Instituția Prefectului – Județul Buzău  a avut loc miercuri, 26 februarie, la Râmnicu Sărat, unde au participat primari, viceprimari, secretari, agenți agricoli din 22 de unități administrativ- teritoriale. Aceștia au primit informații utile legate de inventarierea terenurilor, dar și despre demersurile pe care trebuie să le facă pentru buna desfășurare a recensămintelor agricol, al populației și locuințelor. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au făcut apel la autoritățile locale de a demara acțiuni ce au drept scop prevenirea incendiilor de vegetație uscată. Informații utile au venit și din partea conducerii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură legate de subvențiile ce vor fi acordate anul acesta.

Și în cadrul acestei întâlniri Instituția Prefectului i-a asigurat pe primari, viceprimari și secretari de tot sprijinul și i-a îndemnat să ceară îndrumare în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină.


25 februarie 2020

       Instituția Prefectului – Județul Buzău s-a bucurat marți, 25.02.2020, de vizita ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Cord Meier- Klodt. Întrevederea dintre prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian și Excelența sa a avut scopul de a susține și întări relațiile de colaborare și de prietenie, oferind cadrul necesar discutării unor teme legate de îmbunătățirea cooperării în domeniul educației și al colaborării economice.

 


 

25 FEBRUARIE 2020

        Instituția Prefectului – Județul Buzău a coordonat adoptarea, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, 25 februarie, a unei hotărâri care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași. De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului – Județul Buzău vor fi igienizate și amenajate cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

 


21 FEBRUARIE 2020

 

Am fost prezenți astăzi la ședința organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență ce a avut ca temă ”Evaluarea activității derulate în anul 2019”. Cu această ocazie, transmitem felicitări angajaților Inspectoratelor pentru Situații de Urgență care intervin operativ și reușesc să ducă la final misiunile. Curajul, actele de eroism și spiritul de sacrificiu fac parte din fișa postului unui angajat al unei instituții care merită toată încrederea și admirația noastră.