Galerie foto

30 MARTIE 2020

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a condus luni, 30 martie, prima ședință a Colegiului Prefectural în sistem audioconferință. Membrii Colegiului au fost instruiți pentru a putea participa la audioconferință, cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive. Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna martie s-a desfășurat fără sincope, iar membrii Colegiului și-au putut prezenta informările.


 

25 MARTIE 2020

Ziua de 25 martie este o zi importantă pentru Poliția Română și pentru Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău, alegerea acestei date fiind legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri.

Vă rog să primiți aprecierile mele pentru profesionalismul și promptitudinea de care dați dovadă ȋn ȋndeplinirea sarcinilor de serviciu și pentru efortul constant de a oferi cetățenilor un plus de siguranță și ȋncredere, mai ales în această perioadă în care România este greu încercată.

Urez Poliției Române un sincer ”la mulți ani”, multă putere de muncă și succes!


13 MARTIE 2020

Vești bune pentru buzoieni: în urma discuțiilor purtate astăzi de prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, cu reprezentanții supermarket-urilor din județul Buzău, se desprind câteva concluzii importante:
– există stocuri suficiente de produse alimentare de bază;
– în toate unitățile de acest tip din județ au fost luate măsuri speciale de dezinfecție;
– numărul casierilor este dimensionat rapid în funcție de cel al clienților.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel la calm și echilibru către toți locuitorii județului Buzău, avertizând totodată asupra unei vulnerabilități pe care puțini o iau în calcul: luarea cu asalt a supermarket-urilor în vederea asigurării de stocuri de provizii generează AGLOMERAȚIE, un factor de risc care trebuie evitat!


13 MARTIE 2020

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă extraordinare, la care au participat prefectul Leonard Dimian, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, și șefii ISU, IPJ, IJJ, DSP și Spitalului Județean de Urgență Buzău, autoritățile au dat un mesaj comun de implicare și de responsabilitate în situația generată de infecția cu Coronavirus.


13 MARTIE 2020

Astăzi,în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au fost adoptate noi măsuri privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.
Ședința a avut scopul de a aduce la cunoștința membrilor CJSU Ordinul privind activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la nivelul județului Buzău pentru monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență.

 


09 MARTIE 2020

În cadrul unei ședințe restrânse a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, convocate pe data de 09.03.2020, pentru gestionarea situației generate de confirmarea primului caz de infecție cu noul Coronavirus în județul Buzău, au fost luate următoarele măsuri:

– Având în vedere concluziile anchetei epidemiologice demarate în urma confirmării infectării cu Coronavirus a unei femei în vârstă de 73 de ani din județul Buzău, care au indicat 3 contacți direcți (fiul femeii, prietena acestuia și fiul celei din urmă) în cazul cărora au fost prelevate probe în seara zilei de 9 martie 2020 și trimise către Institutul ”Matei Balș” din București, s-a decis izolarea acestora la domiciliu, sub supraveghere MAI, până la sosirea rezultatelor.
– La propunerea Direcției de Sănătate Publică Buzău, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Național B.P. Hasdeu din municipiul Buzău începând cu data de 10 martie 2020, cu o zi mai devreme față de perioada 11- 22.03.2020, stabilită prin Hotărârea nr. 6/ 9.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.
– Sub coordonarea DSP, Inspectoratul Școlar Județean va dispune măsuri de dezinfectare la nivelul unității de învățământ amintite.


27 FEBRUARIE 2020

          Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au adoptat, joi, 27 februarie, noi măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus. Președinții comitetelor locale pentru situații de urgență constituite la nivelul unităților administrativ teritoriale din județul Buzău vor identifica persoanele sosite din toate țările afectate de noul coronavirus (COVID -19) și vor întocmi o situație  care va conține datele de identificare, țara din care au sosit, locurile de îmbarcare, tranzitare și perioada de ședere în țara respectivă. Primăria municipiului Râmnicu Sărat va achiziționa și va amenaja două module tip container pentru a le folosi la nevoie ca spații de carantinare a persoanelor posibil a fi infectate cu noul coronavirus. De asemenea, o altă construcție modulară aflată în proprietatea Inspectoratului Județean de Jandarmi va fi amenajată de către Consiliul Județean Buzău și va fi pusă la dispoziție în caz de necesitate. La rândul său, Primăria municipiului Buzău va identifica spații de carantinare și va achiziționa un modul tip container pentru a-l pune la dispoziție atunci când va fi nevoie.


26 februarie 2020

     Cea de-a treia întâlnire de lucru în teritoriu, organizată de Instituția Prefectului – Județul Buzău  a avut loc miercuri, 26 februarie, la Râmnicu Sărat, unde au participat primari, viceprimari, secretari, agenți agricoli din 22 de unități administrativ- teritoriale. Aceștia au primit informații utile legate de inventarierea terenurilor, dar și despre demersurile pe care trebuie să le facă pentru buna desfășurare a recensămintelor agricol, al populației și locuințelor. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au făcut apel la autoritățile locale de a demara acțiuni ce au drept scop prevenirea incendiilor de vegetație uscată. Informații utile au venit și din partea conducerii Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură legate de subvențiile ce vor fi acordate anul acesta.

Și în cadrul acestei întâlniri Instituția Prefectului i-a asigurat pe primari, viceprimari și secretari de tot sprijinul și i-a îndemnat să ceară îndrumare în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină.


25 februarie 2020

       Instituția Prefectului – Județul Buzău s-a bucurat marți, 25.02.2020, de vizita ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Cord Meier- Klodt. Întrevederea dintre prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian și Excelența sa a avut scopul de a susține și întări relațiile de colaborare și de prietenie, oferind cadrul necesar discutării unor teme legate de îmbunătățirea cooperării în domeniul educației și al colaborării economice.

 


 

25 FEBRUARIE 2020

        Instituția Prefectului – Județul Buzău a coordonat adoptarea, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, de marți, 25 februarie, a unei hotărâri care privește folosirea unui spațiu suplimentar pentru asigurarea la nevoie a carantinării persoanelor cu risc înalt pentru transmiterea infecției cu noul Coronavirus, persoane asimptomatice. Este vorba despre un corp de clădire aflat în incinta Secției exterioare de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Spațiul respectiv, care va fi amenajat și dotat corespunzător de către Consiliul Județean Buzău, în regim de urgență, se adaugă, astfel, la centrul de carantină amenajat deja la Tabăra de la Arbănași. De asemenea, două construcții modulare aflate în proprietatea Instituției Prefectului – Județul Buzău vor fi igienizate și amenajate cu sprijinul Consiliului Județean pentru a fi puse la dispoziție în caz de necesitate.

 


21 FEBRUARIE 2020

 

Am fost prezenți astăzi la ședința organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență ce a avut ca temă ”Evaluarea activității derulate în anul 2019”. Cu această ocazie, transmitem felicitări angajaților Inspectoratelor pentru Situații de Urgență care intervin operativ și reușesc să ducă la final misiunile. Curajul, actele de eroism și spiritul de sacrificiu fac parte din fișa postului unui angajat al unei instituții care merită toată încrederea și admirația noastră.

 


 

20 FEBRUARIE 2020

        Seria întâlnirilor de lucru în teritoriu a continuat joi, 20 februarie, la Pogoanele, unde au fost prezenți primari, viceprimari și secretari din 12 unități administrativ – teritoriale (UAT). În cadrul ședinței, reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară au vorbit despre necesitatea accelerării acțiunii de inventariere a terenurilor, iar specialiștii Direcției de Statistică au adus în discuție pașii premegători ce trebuie urmați de reprezentanții UAT pentru realizarea recesământului agricol și a celui care privește locuințele și populația.

Ofițerii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău au solicitat autorităților locale finalizarea documentației în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru unitățile de învățământ. Totodată, reprezentanții ISU au insistat asupra acțiunilor necesare pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Buzău a adus în atenție subvențiile ce vor fi acordate fermierilor anul acesta.

La rândul lor, primarii prezenți la întâlnire au cerut sprijin pentru întocmirea autorizației de securitate la incendiu la unitățile de învățământ. De asemenea, administratorii UAT au cerut detalii legate de modul în care trebuie să se facă numerotarea străzilor astfel încât acțiunile derulate în timpul recesământului să se desfășoare fără blocaje.

Instituția Prefectului – Județul Buzău i-a asigurat pe primari, viceprimari și secretari de tot sprijinul și îndrumarea în rezolvarea tuturor problemelor administrative și de legalitate din UAT-urile pe care le administrează.

 

 


19 FEBRUARIE 2020

 

Echipa de conducere a Instituției Prefectului – Județul Buzău a dat startul unei serii de întâlniri de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale (U.A.T.) buzoiene. Prima oprire a fost în comuna Cislău, unde au fost prezenți primari, viceprimari, secretari generali și agenți agricoli ai U.A.T. de pe Valea Buzăului. Tematica întâlnirii a cuprins probleme importante din mai multe domenii, printre acestea numărându-se aplicarea legilor fondului funciar, situația litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată, subvențiile pentru agricultură acordate în anul 2020, retrocedarea pădurilor sau achiziția Registrului Agricol.

 


10 februarie 2020

      După ce Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat sprijin pentru identificarea unui spațiu în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor cu risc înalt de transmitere a infecției cu Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus) , Instituția Prfeectului – Județul Buzău a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid o locație care să corespundă  unor norme de igienă (apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare). După organizarea unei ședințe comune alături reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Buzău, DSP Buzău, CJ Buzău, Spitalul Județean Buzău, IȘJ Buzău, DJTS Buzău, s-a concluzionat că cea mai potrivită locație este Tabăra ”Arbănași”, din comuna Beceni, spațiu ce nu mai este folosit în prezent pentru cazarea elevilor.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni a fost aprobată o hotărâre prin care DJTS Buzău pune la dispoziție un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării. În funcție de numărul persoanelor cu înalt risc  pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o impune.

 


4 februarie 2020

       Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor au fost convocați în ședință după ce, pe 1 februarie 2020, în mediul sălbatic de pe teritoriul județului Buzău s-au confirmat trei cazuri de pestă porcină africană (PPA), două în Fondul de vânătoare 21 – Gura Sărății și unul în Fondul de vânătoare 41 – Beceni. Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău a întreprins măsurile legale care se impun la confirmarea unui caz de PPA. În prezent, la nivelul județului Buzău sunt confirmate 44 de cazuri de PPA la mistreți în 16 fonduri de vânătoare și 5 focare la porcul domestic, în 4 localități, respectiv Șuchea (comuna Cănești), Boboc și Roșioru (comuna Cochirleanca) și Sudiți (comuna Gherăseni). Mai există o suspiciune de PPA în localitatea Dealul Viei, din comuna Merei.

Totodată, având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben ce vizează și județul Buzău, fiind prognozate ninsori și intensificări ale vântului, domnul prefect Leonard Dimian s-a asigurat că toate instituțiile sunt pregătite să intervină în cazul unor situații deosebite, generate de condițiile meteorologice.


4 februarie 2020

     Doi reprezentanți ai locuitorilor din cartierul nou, aflat la ieşirea din Spătaru către Costeşti au venit, astăzi, la Instituția Prefectului pentru a purta discuții cu domnul prefect Leonard Dimian astfel încât să se identifice cât mai rapid soluții pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în zonă. După discuții, domnul prefect a decis ca, săptămâna aceasta, să efectueze o vizită în cartierul nou pentru a studia problemele semnalate de localnici și, împreună cu autoritățile locale, să fie găsite căi rapide de rezolvare.


04 februarie 2020

 

Prima ședință din acest an a Comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport a avut pe ordinea de zi un raport de activitate sportivă pe anul 2019 al AJF Buzău. În cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție și măsurile ce se impun pentru desfășurarea în condiții optime a activității fotbalistice. De asemenea s-a făcut o analiză a activităților desfășurate pentru asigurarea ordinii publice în timpul competițiilor sportive din turul campionatului și au fost stabilite măsurile pentru retur.

 


31 ianuarie 2020

        Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna ianuarie a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre. Au fost aprobate tematica orientativă a ședințelor de Colegiu Prefectural în anul 2020 și planul orientativ de acțiuni pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare. De asemenea, a fost prezentat și un raport al acțiunilor întreprinse în perioada premergătoare, cât și în timpul sărbătorilor de iarnă la nivelul județului Buzău.

 


30 ianuarie 2020

        Prima ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar din acest an a avut pe ordinea de zi peste 100 de propuneri ale autorităților locale și ale instituțiilor publice privind aplicarea legilor de restituire a terenurilor. Ședința a fost deschisă cu o informare legată de stadiul aplicării legilor fondului funciar în județul Buzău.

 


29 ianuarie 2020

        În cadrul unei ședințe a Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost adusă în atenție avertizarea emisă de ANSVSA legată de evoluția unor focare de gripă aviară în mai multe state din Europa. Pentru a preveni apariția unor astfel de focare la nivel național, populația este sfătuită să ia mai multe măsuri menite să limiteze impactul economic și asupra sănătății publice al acestei boli. Printre aceste măsuri se numără:

  • Respectarea interdicției de comercializare a păsărilor vii în târguri, oboare și expoziții de animale;
  • Restricționarea accesului păsărilor domestice crescute în exploatațiile nonprofesionale la bălți, lacuri;
  • Păsările domestice crescute în gospodării vor fi ținute închise sau sub șoproane îngrădite, pentru a se evita contactul cu păsările sălbatice;
  • Păsările domestice vor fi hrănite exclusiv cu furaje provenite din sursă cunoscută;
  • Furajele trebuie ținute în spații închise acoperite și în timpul depozitării trebuie asigurat să nu aibă acces alte specii de animale;
  • În cadrul gospodăriilor, rațele și gâștele vor fi crescute separat față de alte păsări domestice;
  • Respectarea cu strictețe a normelor de igienă, recomandându-se instalarea unui dezinfector pentru încălțăminte la intrare în spațiul de exploatație al păsărilor;
  • Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte de păsări, indiferent de specie, din gospodării vor fi anunțate imediat medicului veterinar sau medicului oficial al DSVSA Buzău.

29 ianuarie 2020

          Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian a prezidat, astăzi, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul căreia a fost prezentată evaluarea activității desfășurate de CJSU, pe parcursul anului 2019. Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a avut ca obiective principale informarea şi pregătirea populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune pentru asigurarea autoprotecţiei individuale şi colective, pregătirea personalului autorităţilor responsabile, a resurselor de intervenţie, precum şi pregătirea şi menţinerea elementelor de infrastructură critică. Ca prioritate pe agenda zilnică a fost apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi restabilirea rapidă a stării de normalitate.

Această ședință a fost urmată de o prezentare a activității pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a desfășurat-o anul trecut, ocazie cu care domnul prefect Leonard Dimian a ținut să îi felicite pe salvatorii buzoieni, care acționează zilnic și răspund eficient în cazul unor situații de urgență.

 


10 ianuarie 2020

         Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, și subprefectul Alecu Vasile au efectuat o vizită în teren la ferma de porci din comuna Stâlpu, care a fost afectată de un incendiu. Aceștia s-au asigurat că instituțiile abilitate au luat toate măsurile ce se impun în astfel situații astfel încât cadavrele de suine să fie ecarisate rapid. Prin măsurile intreprinse, riscul epidemiologic a fost eliminat.


31 decembrie 2019

            Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, și subprefectul Alecu Vasile au participat marți, 31.12.2109, alături de șefii structurilor de ordine publică/situații de urgență din Buzău, la o videoconferință organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Tematica videoconferinței a fost legată de asigurarea tuturor condițiilor pentru gestionarea cu succes a perioadei corespunzătoare sărbătorilor aferente trecerii în noul an. În județul nostru nu au fost raportate situații deosebite. Prefectul Leonard Dimian a cerut tuturor factorilor instituționali prezenți atenție sporită în această perioadă și prezența la comandă a conducătorilor instituțiilor de ordine publică/situații de urgență. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus accent pe necesitatea disponibilității permanente de comunicare interinstituțională.


23 decembrie 2019

         Prefectul judetului Buzau, domnul Leonard Dimian, a organizat luni, 23 decembrie 2019, o intalnire de lucru cu responsabilii ISU Buzau, IPJ Buzau, IJJ Buzau, CJ Buzau si cu reprezentantii mai multor institutii deconcentrate, precum DSVSA Buzau, DSP Buzau, Directia Apelor Romane Buzau- Ialomita, Sectia Drumuri Nationale Buzau, societatea Electrica.

Cu aceasta ocazie, pefectul judetului s-a asigurat  ca toate institutiile implicate sunt pregatite pentru a interveni in cazul unor situatii deosebite, ce pot aparea in perioada Sarbatorilor de Iarna. Totodata, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, structurile MAI au luat masuri astfel incat sa poata actiona prompt in cazul aparitiei unor stari generatoare de situatii de urgenta. De asemenea, Sectia Drumuri Nationale si societatile care si-au adjudecat contractele de deszapezire pe drumurile judetene au asigurate utilajele si materialele antiderapante necesare in cazul scenariilor de vreme rea.


24 septembrie 2018

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a prezidat în data de 24 septembrie 2018 ședința ordinară a Colegiului Prefectural, printre subiectele discutate aflându-se rezultatele examenelor naţionale desfăşurate în anul şcolar 2017-2018, situația operatorilor care au intrat în procedură de infrigement şi deţin depozite de deşeuri neconforme clasa “b” şi depozite industriale sau respectarea de către societăţile financiar-bancare a prevederilor legale referitoare la contractele de credit.”


 

 

17 septembrie 2018

Organizarea intervenției în cazul incendiilor de pădure și raportul privind pagubele produse în plan local la culturile agricole de secetă și grindină în perioada martie-august 2018 s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 17 septembrie, prezidată de prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim. Domnia-sa a mai cerut ca, în perioada următoare, serviciile deconcentrate și autoritățile locale să acorde toată atenția pregătirilor pentru iarnă, prin asigurarea utilajelor necesare, a combustibilului și a stocurilor de material antiderapant.


 

30 iunie 2018

Cănești, Chiliile- jud. Buzău

 


28 iunie 2018

Campania ”O viață cât un centenar!” organizată de M.A.I. în cinstea celor aproximativ 270 de români în viață, care s-au născut în cursul anului 1918.

BUZAU- jud. Buzău


26 iunie 2018

ZIUA DRAPELULUI

BUZAU- jud. Buzău


20 mai 2018

Inaugurarea punctului de lucru Padina al Detașamentului de Pompieri – ISU Buzău

Padina – jud. Buzău

 


17 mai 2018

ZIUA EROILOR 


9 februarie 2018 
Prezentarea BILANȚULUI Instituției Prefectului pentru anul 2017
Sala ‘Dimitrie Filipescu’ a Consiliului Județean Buzău

1 decembrie 2017
ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
– Monumentul Eroilor BUZAU; Monumentul Eroilor BERCA –