Galerie foto

25 SEPTEMBRIE 2020

Suntem în grafic cu toate punctele cuprinse în calendarul electoral. Astăzi și mâine se face distribuirea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare desfășurării activității din secțiile de vot către circumscripțiile electorale.  Întreg procesul este supravegheat de echipaje de jandarmi și de poliție pentru a preveni orice incident.


24 SEPTEMBRIE 2020

Prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău adoptată în ședința de astăzi, 24.09.2020, s-a decis suspendarea cursurilor și realizarea activității educaționale online în unitățile de învățământ în care se organizează secții de votare. În cadrul ședinței, s-a stabilit ca în zilele de 25 septembrie (vineri), 28 și 29 septembrie (luni și marți), desfășurarea cursurilor să se facă după scenariul 3-roșu (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online).


18 SEPTEMBRIE 2020

Buletinele de vot pentru alegerile locale, programate în data de 27 septembrie 2020, au sosit astăzi la Buzău, sub paza Jandarmeriei. Acestea au fost tipărite la Monitorul Oficial și transportate până la sediul Instituției Prefectului- Județul Buzău, unde au fost depozitate într-o încăpere supravegheată video. Operațiunea de descărcare și depozitare în spațiul Prefecturii a fost supervizată de prefectul Leonard Dimian.

Cele 1.675.264 de buletine de vot vor sta sub paza permanentă a Jandarmeriei, urmând ca echipe din cadrul Instituției Prefectului să se ocupe de pregătirea pachetelor cu buletinele de vot ce vor fi repartizate corespunzător secțiilor de votare în funcție de numărul de alegători arondați acestora.


10 SEPTEMBRIE 2020

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a convocat astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru dezbaterea și votarea scenarilor de începere a anului școlar aplicabil unităților de învățământ din județul Buzău.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în fiecare localitate, membrii CJSU Buzău au aprobat în ședința de astăzi propunerile înaintate de Consiliile de administrație ale unităților de învățământ și agreate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Astfel, cursurile în anul școlar 2020-2021 se vor desfășura în cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău după următoarele scenarii:

  • 387 de unități de învățământ în scenariul verde;
  • 97 unități de învățământ în scenariul galben;
  • nicio unitate de învățământ în scenariul roșu.

31 AUGUST 2020

Astăzi, 31 august, s-a desfășurat, în sistem audioconferință, ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna august. Pe ordinea de zi s-au aflat 3 puncte (un raport și două informări), care au fost aduse în atenția membrilor Colegiului.


18 AUGUST 2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 17 august 2020, Hotărârea numărul 42. Prin hotărârea CNSU a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020. Lista cuprinde și județul Buzău. Astfel, începând de astăzi, 18 august 2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, sălile de jocuri și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. În aceste context, la nivelul Instituției Prefectului a fost convocată o ședință comună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și structurilor MAI, ce a avut ca temă readaptarea planului de acțiuni desfășurate pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.


10 AUGUST 2020

Prefectul Leonard Dimian a convocat, luni, o ședință cu managementul Direcției de Sănătate Publică și al Inspectoratului Școlar Județean pentru a analiza care sunt posibilitățile privind deschiderea noului an școlar pe 14 septembrie în condiții de siguranță sanitară. Un accent deosebit s-a pus pe măsurile de prevenire a răspândirii Coronavirusului în rândul elevilor și cadrelor didactice, motiv pentru care prefectul județului Buzău a solicitat Direcției de Sănătate Publică să pună în vederea autorităților locale necesitatea de a asigura în toate unitățile de învățământ condiții minime de igienă. Acolo unde nu există sistem centralizat de aprovizionare cu apă potabilă al localității, colectivităților de copii trebuie să li se asigure apa potabilă din surse proprii, prevăzute cu sistem de dezinfecție, iar primăriile trebuie să ia toate măsurile pentru asigurarea apei în unitățile de învățământ. De asemenea, toate școlile trebuie să fie dotate cu soluții de curățenie, dezinfecție și igienă. O atenție deosebită și controale riguroase se vor desfșura în școlile care nu reușesc de câțiva ani să obțină autorizație sanitară de funcționare.

De asemenea, Inspectoratului Școlar i-a fost solicitat să poarte discuții cu directorii tuturor unităților de învățământ de pe raza județului Buzău pentru a identifica problemele stringente cu care se confruntă și pentru a le remedia înainte de debutul noului an școlar.


24 IULIE 2020

Vineri, 24 iulie, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna iulie, condusă de prefectul Leonard Dimian.  A devenit o obișnuință ca ședința să se desfășoare în sistem audioconferință, respectând astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna iulie a avut pe ordinea de zi două informări, un raport și o evaluare a activităților și rezultatelor obținute de Inspectoratul Județean de Poliție, în primul semestru al acestui an.


17 IULIE 2020

Conducerea Instituției Prefectului- Județul Buzău a participat astăzi la ședința desfășurată în sistem videoconferință, condusă de primul-ministru Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ce a avut ca temă prinicipală activitățile de control și informare a populației și agenților economici efectuate în ultima perioadă, în contextul epidemiei de COVID-19. Au participat și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Poliției Locale, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Inspectoratului Teritorial de Muncă.

De asemenea, s-au discutat aspecte organizatorice vizând acțiunile care vor avea loc în week-endul ce urmează, în locurile aglomerate din județ  centre comerciale, piețe, destinații turistice, transport în comun, manifestări cultural-artistice.


17 IULIE 2020

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, alături de subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile au participat astăzi la ședința de lucru în sistem videoconferință condusă de dl secretar de stat dr. Horațiu Moldovan și de dl. dr. Raed Arafat.

Videoconferința a avut ca tema „Problemele întâmpinate în transferul și internarea pacienților, inclusiv a celor infectați cu SARS-CoV-2 și alte aspecte privind activitatea operativă a serviciilor de urgență”.

La ședință au mai participat conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, managerii unităților sanitare cu paturi din județ, managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță și directorul economic al Direcției de Sănătate Publică Buzău.


15 IULIE 2020

Luând în considerare mai multe sesizări din partea cetățenilor care locuiesc în Râmnicu Sărat și care reclamau mirosuri greu de suportat, precum și depozite de resturi animaliere în apropierea unui abator de pe raza municipiului, prefectul Leonard Dimian a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să verifice situația. Într-adevăr, aspectele semnalate de cetățeni sunt reale, iar imaginile arată proporțiile focarului de infecție din vecinătatea abatorului din cartierul C.I. Parhon din Râmnicu Sărat: miros greu de suportat, oase, resturi de animale, sânge scurs în apă și pe pământ.  Astăzi, prefectul județului Buzău a făcut o vizită la fața locului.


10 IULIE 2020

Conducerea Instituției Prefectului- Județul Buzău a convocat, vineri dimineață, o ședință de evaluare a activităților de control și informare a populației și agenților economici efectuate în ultima săptămână, în contextul epidemiei de Covid-19. De asemenea, au fost discutate și aspecte organizatorice pentru pregătirea acțiunilor care vor avea loc în acest week-end. La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliției, Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ședința de la nivel județean a fost urmată de o videconferință prezidată de domnul ministru Marcel Vela, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele acțiunilor desfășurate la nivelul fiecărui județ și a solicitat instituțiilor implicate să intervină în cotinuare cu profesionalism și rigurozitate.


6 IULIE 2020

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ, ÎN VEDEREA PREVENIRII ȘI LIMITĂRII INFECTARII CU NOUL CORONAVIRUS, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN BUZĂU

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber. Astfel de activități vor avea loc zilnic, în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.


30 IUNIE 2020

Marți, 30 iunie, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna iunie, condusă de prefectul Leonard Dimian. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință, menținându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

”Modalitatea de desfășurare a ședințelor Colegiului Prefectural s-a schimbat, am trecut de la sistemul audioconferință la videoconferință. Vom menține această modalitate de lucru bazată pe tehnologie atât timp cât va fi necesar pentru a preveni îmbolnăvirile, fără să afectăm activitatea instituțiilor,” a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.


26 IUNIE 2020

Astăzi, de ”Ziua Drapelului Național al României” trebuie să cinstim așa cum se cuvine acest simbol al libertății, solidarității și unității naționale. Cu această ocazie, vă îndemn să arborați cu mândrie Drapelul Național, oriunde v-ați afla!


25 IUNIE 2020

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Buzău au ajuns, în ultima perioadă, mai multe sesizări din partea cetățenilor care reclamă aglomerația creată la Policlinica Nicolae Titulescu din municipiul Buzău. Ca urmare  a aspectelor semnalate de cetățeni și pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, prefectul județului, dl. Leonard Dimian a purtat discuții cu conducerea Direcției de Sănătate Publică pentru a lua măsuri de urgență astfel încât să fie respectate toate normele stabilite de autorități pe perioada stării de alertă. În urma discuțiilor purtate la nivelul Instituției Prefectului, inspectori din cadrul DSP Buzău au desfășurat un control la unitatea medicală, în urma căruia a fost stabilit un set de măsuri care trebuie puse în aplicare imediat.

 


17 IUNIE 2020

Astăzi se împlinesc 110 ani de la momentul în care marele inventator român Aurel Vlaicu decola pentru prima oară deasupra Câmpului Cotroceni. Ambiţiosul inventator şi pionier al aviaţiei româneşti şi mondiale, a construit la atelierele de la Arsenalul Armatei avionul „Vlaicu I”, primul avion construit pe teritoriul romanesc.

Cu acest avion, Aurel Vlaicu a decolat prima oară pe data de 17 iunie 1910. Prin actul său, Vlaicu a situat România pe locul doi în lume, după Franţa, în utilizarea avionului cu destinaţie militară. Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, alături de subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile au fost prezenți la manifestările organziate de Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic.


05 IUNIE 2020

Chiar de Ziua Mondială a Mediului ne-am bucurat de vizita ministrului Mediului Apelor și Pădurilor, dl Costel Alexe, la Buzău. Prefectul județului, dl Leonard Dimian l-a însoțit într-o vizită efectuată pe un teren neproductiv aflate pe Centura de Est a municipiului Buzău, care urmează să fie împădurit. Plantarea va începe în toamnă, în cadrul unui proiect guvernamental în valoare de 2,1 milioane de lei. Cu această ocazie, prefectul județul Buzău a lansat un apel către toate autoritățile publice locale de a identifica astfel de suprafețe, pe care să le valorifice pentru un mediu mai curat.

”Susțin astfel de acțiuni, iar Instituția Prefectului va fi un partener de bază în derularea unor astfel de inițiative. Cu această ocazie, invit autoritățile să mai identifice astfel de zone, pe care ulterior le putem valorifica în folosul mediului”, a declarat prefectul județului Buzău.


29 MAI 2020

Vineri, 29 mai, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna mai, condusă de prefectul Leonard Dimian. Ședința s-a desfășurat în sistem audio conferință, menținându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus. Membrii și invitații Colegiului Prefectural au putut participa la ședință după ce s-au conectat cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive.

”Această modalitate de desfășurare a ședințelor Colegiului Prefectural sau Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în sistem audio conferință va fi menținută până când pericolul de îmbolnăvire cu Covid-19 va trece. Alegem astfel să protejăm sănătatea noastră, cât și a celor din jur, fără să afectăm buna desfășurare a activității instituțiilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.


28 MAI 2020

Prefectul județului Buzau, Leonard Dimian, alături de subprefecții Elena Preda și Alecu Vasile au participat, in aceasta seara, la slujba de pomenire a eroilor, desfăurată la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzau.

“Chiar dacă manifestările dedicate Zilei Eroilor nu au avut amploarea celor din anii precedenți, dată fiind situația specială cauzată de pandemia cu noul Coronavirus, am ținut să omagiem jertfa celor care s-au sacrificat pentru integritatea teritorială și libertatea țării. Inspirați de determinarea și spiritul lor de sacrificiu, în acest context dificil pentru întreaga țară, trebuie să înțelegem că doar împreună, dând dovadă de unitate și spirit civic, vom reuși să depășim și aceste momente grele”, a declarat prefectul Leonard Dimian.

Veșnică recunoștință Eroilor Neamului!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!


22 MAI 2020

Vineri, 22.05.2020, Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, a inspectat, însoțit de subprefectul Alecu Vasile, lucrările de reabilitare de la viaductul Giurca, din comuna Siriu.

Având în vedere importanța strategică a DN 10, prefectul Leonard Dimian consideră că este absolut necesar ca lucrările de reabilitare să fie finalizate cât mai rapid, chiar înainte de termen.


11 MAI 2020

Aparatul Real Time PCR de la DSP Buzău a fost pus în funcțiune și s-au efectuat deja primele teste.

Linia completă pentru determinarea virusului Sars-CoV-2 prin metoda PCR a fost pusă în funcțiune de săptămâna trecută, în jurul datei de 4 mai. S-au făcut și probe în paralel cu Institutul Național Cantacuzino pentru verificarea acurateței și rezultatele au fost aceleași, ceea ce înseamnă că echipamentul este pus la punct și pot fi făcute analize și la Buzău.

”Aparatul de testare Real Time PCR a fost achiziționat recent de către Guvernul României și este un sprijin enorm pentru județul nostru. Probele nu vor mai fi trimise la București și, în doar câteva ore, vom avea rezultatele testelor. Astfel, într-un timp scurt vom putea lua măsurile necesare pentru limitarea răspândirii Coronavirului în județul Buzău”, a declarat prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian.


4 MAI 2020

Ordinul Comandatului Acțiunii nr. 76125/8.05.2020, care prevede instituirea carantinei în satul Râmnicelu (comuna Râmnicelu), a fost adoptat ca urmare a evaluării de risc expusă de către Direcția de Sănătate Publică a județului Buzău, precum și a punctelor de vedere favorabile exprimate de structurile de ordine. Atât în cursul serii trecute, cât și în această dimineață, prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul ședințelor fiind adoptate două proiecte de hotărâre care cuprind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată.


 

30 APRILIE 2020

Cartierul Poștă, din Municipiul Buzău, în carantină pentru 14 zile

Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian:

„În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii.


 

30 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, a condus joi, 30 aprilie, lucrările ședinței Colegiului Prefectural, care s-a desfășurat în sistem audioconferință, respectând toate măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus. Membrii Colegiului s-au conectat cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive și și-au putut prezenta informările, fără sincope tehnice.

”Suntem încă sub stare de urgență și trebuie să avem grijă de noi și să ne protejăm sănătatea. Până când pericolul de îmbolnăvire cu Covid-19 va trece, ședințele Colegiului Prefectural sau ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor desfășura în sistem audioconferință. Trebuie să dăm în continuare dovadă de responsabilitate, iar modul în care desfășurăm activitățile specifice Instituției Prefectului trebuie să fie un exemplu de urmat și pentru celelalte instituții”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian. 


 

29 APRILIE 2020

Seria demersurilor menite să ajute fermierii în acest an marcat de secetă pedologică a continuat miercuri, când prefectul Leonard Dimian a condus ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice. Membrii Grupului au decis ca 6 echipe de specialiști să plece de mâine în teren pentru a constata pagubele suferite de fermieri.


 

28 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu au continuat marți vizitele în teren pentru verificarea stadiului de vegetație al culturilor agricole. Conducerea Instituției Prefectului a mers în comuna Padina, unde a purtat discuții atât cu fermierii din zona de câmpie a județului, cât și cu autoritățile publice locale. Vizita reprezentanților Instituției Prefectului a continuat la un fermier din comuna Vernești, care a reușit să acceseze fonduri europene cu care a realizat un sistem de irigații performant. În culturile deținute de acesta stadiul de vegetație era unul normal perioadei în care ne aflăm.


 

27 APRILIE 2020

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu, au făcut luni, 27 aprilie, o vizită de lucru în comunele Ziduri și Puiești pentru a verifica stadiul de vegetație al culturilor agricole în contextul secetei pedologice care a afectat agricultura.

Înainte de verificările din teren, la nivelul Instituției Prefectului a fost constituit Grupul de suport tehnic pentru evaluarea pagubelor cauzate de seceta pedologică, prin care au fost solicitate instituțiilor responsabile suprafețele totale ale culturilor înființate în toamna anului trecut, precum și centralizarea declarațiilor fermierilor privind gradul de afectare a culturilor.


 

26 APRILIE 2020

Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, însoțit de subprefectul Alecu Vasile și de șeful ISU Buzău, col. Valeriu Enache, au inspectat duminică, 26 aprilie, zona afectată de incendiul de vegetație uscată din comuna Breaza, care a fost declanșat vineri, 24 aprilie, de arderea necontrolată a vegetației uscate de pe dealurile din zonă.

Numărul important de forțe de intervenție (110 persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare, Direcției Silvice) și acțiunile Inspectoratului General de Aviație al MAI, care a trimis la fața locului un elicopter Mi-17/Mi-8, arderea cu flacără a fost eliminată, iar incendiul a fost localizat.


 

26 APRILIE 2020

Pregătirile pentru punerea în funcțiune a aparatului Real Time PCR de depistare a infecției cu noul Coronavirus sunt pe ultima sută de metri. Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian a făcut, în cursul zilei de duminică, o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a vedea stadiul în care sunt pregătirile pentru punerea în funcțiune a PCR-ului care va funcționa la nivelul județului Buzău.


 

24 APRILIE 2020

Acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice a fost demarată în judeţul Buzău. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei Militare numărul 8/2020. Pentru această acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul DSP care au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi ai acestor centre, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București. Această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajații centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide).