Galerie foto

10 februarie 2020

      După ce Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat sprijin pentru identificarea unui spațiu în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor cu risc înalt de transmitere a infecției cu Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus) , Instituția Prfeectului – Județul Buzău a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid o locație care să corespundă  unor norme de igienă (apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare). După organizarea unei ședințe comune alături reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Buzău, DSP Buzău, CJ Buzău, Spitalul Județean Buzău, IȘJ Buzău, DJTS Buzău, s-a concluzionat că cea mai potrivită locație este Tabăra ”Arbănași”, din comuna Beceni, spațiu ce nu mai este folosit în prezent pentru cazarea elevilor.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de luni a fost aprobată o hotărâre prin care DJTS Buzău pune la dispoziție un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării. În funcție de numărul persoanelor cu înalt risc  pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o impune.

 


4 februarie 2020

       Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor au fost convocați în ședință după ce, pe 1 februarie 2020, în mediul sălbatic de pe teritoriul județului Buzău s-au confirmat trei cazuri de pestă porcină africană (PPA), două în Fondul de vânătoare 21 – Gura Sărății și unul în Fondul de vânătoare 41 – Beceni. Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău a întreprins măsurile legale care se impun la confirmarea unui caz de PPA. În prezent, la nivelul județului Buzău sunt confirmate 44 de cazuri de PPA la mistreți în 16 fonduri de vânătoare și 5 focare la porcul domestic, în 4 localități, respectiv Șuchea (comuna Cănești), Boboc și Roșioru (comuna Cochirleanca) și Sudiți (comuna Gherăseni). Mai există o suspiciune de PPA în localitatea Dealul Viei, din comuna Merei.

Totodată, având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben ce vizează și județul Buzău, fiind prognozate ninsori și intensificări ale vântului, domnul prefect Leonard Dimian s-a asigurat că toate instituțiile sunt pregătite să intervină în cazul unor situații deosebite, generate de condițiile meteorologice.


4 februarie 2020

     Doi reprezentanți ai locuitorilor din cartierul nou, aflat la ieşirea din Spătaru către Costeşti au venit, astăzi, la Instituția Prefectului pentru a purta discuții cu domnul prefect Leonard Dimian astfel încât să se identifice cât mai rapid soluții pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în zonă. După discuții, domnul prefect a decis ca, săptămâna aceasta, să efectueze o vizită în cartierul nou pentru a studia problemele semnalate de localnici și, împreună cu autoritățile locale, să fie găsite căi rapide de rezolvare.


04 februarie 2020

 

Prima ședință din acest an a Comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport a avut pe ordinea de zi un raport de activitate sportivă pe anul 2019 al AJF Buzău. În cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție și măsurile ce se impun pentru desfășurarea în condiții optime a activității fotbalistice. De asemenea s-a făcut o analiză a activităților desfășurate pentru asigurarea ordinii publice în timpul competițiilor sportive din turul campionatului și au fost stabilite măsurile pentru retur.

 


31 ianuarie 2020

        Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna ianuarie a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre. Au fost aprobate tematica orientativă a ședințelor de Colegiu Prefectural în anul 2020 și planul orientativ de acțiuni pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare. De asemenea, a fost prezentat și un raport al acțiunilor întreprinse în perioada premergătoare, cât și în timpul sărbătorilor de iarnă la nivelul județului Buzău.

 


30 ianuarie 2020

        Prima ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar din acest an a avut pe ordinea de zi peste 100 de propuneri ale autorităților locale și ale instituțiilor publice privind aplicarea legilor de restituire a terenurilor. Ședința a fost deschisă cu o informare legată de stadiul aplicării legilor fondului funciar în județul Buzău.

 


29 ianuarie 2020

        În cadrul unei ședințe a Centrului Local de Combatere a Bolilor a fost adusă în atenție avertizarea emisă de ANSVSA legată de evoluția unor focare de gripă aviară în mai multe state din Europa. Pentru a preveni apariția unor astfel de focare la nivel național, populația este sfătuită să ia mai multe măsuri menite să limiteze impactul economic și asupra sănătății publice al acestei boli. Printre aceste măsuri se numără:

  • Respectarea interdicției de comercializare a păsărilor vii în târguri, oboare și expoziții de animale;
  • Restricționarea accesului păsărilor domestice crescute în exploatațiile nonprofesionale la bălți, lacuri;
  • Păsările domestice crescute în gospodării vor fi ținute închise sau sub șoproane îngrădite, pentru a se evita contactul cu păsările sălbatice;
  • Păsările domestice vor fi hrănite exclusiv cu furaje provenite din sursă cunoscută;
  • Furajele trebuie ținute în spații închise acoperite și în timpul depozitării trebuie asigurat să nu aibă acces alte specii de animale;
  • În cadrul gospodăriilor, rațele și gâștele vor fi crescute separat față de alte păsări domestice;
  • Respectarea cu strictețe a normelor de igienă, recomandându-se instalarea unui dezinfector pentru încălțăminte la intrare în spațiul de exploatație al păsărilor;
  • Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte de păsări, indiferent de specie, din gospodării vor fi anunțate imediat medicului veterinar sau medicului oficial al DSVSA Buzău.

29 ianuarie 2020

          Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian a prezidat, astăzi, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, în cadrul căreia a fost prezentată evaluarea activității desfășurate de CJSU, pe parcursul anului 2019. Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a avut ca obiective principale informarea şi pregătirea populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune pentru asigurarea autoprotecţiei individuale şi colective, pregătirea personalului autorităţilor responsabile, a resurselor de intervenţie, precum şi pregătirea şi menţinerea elementelor de infrastructură critică. Ca prioritate pe agenda zilnică a fost apărarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, a mediului înconjurător, a valorilor materiale pe timpul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi restabilirea rapidă a stării de normalitate.

Această ședință a fost urmată de o prezentare a activității pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a desfășurat-o anul trecut, ocazie cu care domnul prefect Leonard Dimian a ținut să îi felicite pe salvatorii buzoieni, care acționează zilnic și răspund eficient în cazul unor situații de urgență.

 


10 ianuarie 2020

         Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, și subprefectul Alecu Vasile au efectuat o vizită în teren la ferma de porci din comuna Stâlpu, care a fost afectată de un incendiu. Aceștia s-au asigurat că instituțiile abilitate au luat toate măsurile ce se impun în astfel situații astfel încât cadavrele de suine să fie ecarisate rapid. Prin măsurile intreprinse, riscul epidemiologic a fost eliminat.


31 decembrie 2019

            Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian, și subprefectul Alecu Vasile au participat marți, 31.12.2109, alături de șefii structurilor de ordine publică/situații de urgență din Buzău, la o videoconferință organizată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Tematica videoconferinței a fost legată de asigurarea tuturor condițiilor pentru gestionarea cu succes a perioadei corespunzătoare sărbătorilor aferente trecerii în noul an. În județul nostru nu au fost raportate situații deosebite. Prefectul Leonard Dimian a cerut tuturor factorilor instituționali prezenți atenție sporită în această perioadă și prezența la comandă a conducătorilor instituțiilor de ordine publică/situații de urgență. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus accent pe necesitatea disponibilității permanente de comunicare interinstituțională.


23 decembrie 2019

         Prefectul judetului Buzau, domnul Leonard Dimian, a organizat luni, 23 decembrie 2019, o intalnire de lucru cu responsabilii ISU Buzau, IPJ Buzau, IJJ Buzau, CJ Buzau si cu reprezentantii mai multor institutii deconcentrate, precum DSVSA Buzau, DSP Buzau, Directia Apelor Romane Buzau- Ialomita, Sectia Drumuri Nationale Buzau, societatea Electrica.

Cu aceasta ocazie, pefectul judetului s-a asigurat  ca toate institutiile implicate sunt pregatite pentru a interveni in cazul unor situatii deosebite, ce pot aparea in perioada Sarbatorilor de Iarna. Totodata, in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, structurile MAI au luat masuri astfel incat sa poata actiona prompt in cazul aparitiei unor stari generatoare de situatii de urgenta. De asemenea, Sectia Drumuri Nationale si societatile care si-au adjudecat contractele de deszapezire pe drumurile judetene au asigurate utilajele si materialele antiderapante necesare in cazul scenariilor de vreme rea.


24 septembrie 2018

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a prezidat în data de 24 septembrie 2018 ședința ordinară a Colegiului Prefectural, printre subiectele discutate aflându-se rezultatele examenelor naţionale desfăşurate în anul şcolar 2017-2018, situația operatorilor care au intrat în procedură de infrigement şi deţin depozite de deşeuri neconforme clasa “b” şi depozite industriale sau respectarea de către societăţile financiar-bancare a prevederilor legale referitoare la contractele de credit.”


 

 

17 septembrie 2018

Organizarea intervenției în cazul incendiilor de pădure și raportul privind pagubele produse în plan local la culturile agricole de secetă și grindină în perioada martie-august 2018 s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 17 septembrie, prezidată de prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim. Domnia-sa a mai cerut ca, în perioada următoare, serviciile deconcentrate și autoritățile locale să acorde toată atenția pregătirilor pentru iarnă, prin asigurarea utilajelor necesare, a combustibilului și a stocurilor de material antiderapant.


 

30 iunie 2018

Cănești, Chiliile- jud. Buzău

 


28 iunie 2018

Campania ”O viață cât un centenar!” organizată de M.A.I. în cinstea celor aproximativ 270 de români în viață, care s-au născut în cursul anului 1918.

BUZAU- jud. Buzău


26 iunie 2018

ZIUA DRAPELULUI

BUZAU- jud. Buzău


20 mai 2018

Inaugurarea punctului de lucru Padina al Detașamentului de Pompieri – ISU Buzău

Padina – jud. Buzău

 


17 mai 2018

ZIUA EROILOR 


9 februarie 2018 
Prezentarea BILANȚULUI Instituției Prefectului pentru anul 2017
Sala ‘Dimitrie Filipescu’ a Consiliului Județean Buzău

1 decembrie 2017
ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
– Monumentul Eroilor BUZAU; Monumentul Eroilor BERCA –

8 noiembrie 2017
Depozitul de deșeuri periculoase al societății Fermit SA din Râmnicu Sărat

Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului Buzău au inspectat depozitul de deșeuri periculoase al societății Fermit SA din Râmnicu Sărat, pentru a verifica stadiul lucrărilor prevăzute în proiectul de închidere a obiectivului aflat pe lista celor 68 de depozite neconforme pentru care țara noastră riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene.