Controale la stațiile GPL din județul Buzău

Controalele la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL au fost demarate, în județul Buzău, având în vedere Ordinul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, privind dispunerea de măsuri organizatorice și de coordonare pentru eficientizarea acțiunilor de control în acest domeniu de activitate.

Conform Ordinului prefectului emis în vederea executării Ordinului viceprim-ministrului, comisia de control este formată din reprezentanții următoarelor instituții:

✅️Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) – Inspecția Teritorială Ploiești
✅️ Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipienților sub Presiune – Punct de lucru Ploiești.
✅️Autoritatea Rutieră Română –Agenția Teritorială Buzău
✅️Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău
✅️Agenția pentru Protecția Mediului Buzău
✅️ Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier – Agenția Teritorială Buzău
✅️Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța
✅️Biroul Vamal de Interior Buzău
✅️ Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău
✅️ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău
✅️Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău
✅️Inspectoratul Județean în Construcții Buzău

Până la data de 31.10.2023, comisiile mixte vor efectua acțiuni de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat.

Rezultatele acțiunilor de control vor fi centralizate de către Institutia Prefectului Judetul Buzau și transmise Ministerului Afacerilor Interne, prin ISU Buzău.
Controlul va avea ca scop identificarea rapidă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.

”Așa cum am procedat și în cazul verificărilor la centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice și cu dizabilitati, mă voi asigura că această acțiune, care este necesară pentru a asigura sigurața cetățenilor, este tratată cu maximă responsabilitate de către toate instituțiile statului român angrenate în controalele dispuse în județul Buzău, prin Ordinul viceprim-ministrului Cătălin Predoiu.
Mă voi asigura personal că fiecare stație, fiecare punct de lucru cu specificul de comercializare de combustibil, va fi verificat de instituțiile de control dispuse în comisii mixte.
Siguranța oamenilor este prioritară și vom face tot ce ne stă în putință să prevenim producerea unor noi tragedii” a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Din evidențele centralizate de către Instituția Prefectului, în județul Buzău sunt 143 de unități care urmează să fie verificate în perioada următoare, cifre care pot suferi, însă, modificări, în funcție de ce vor găsi echipele în teren.