Îmbunătățirea semnificativă a procesului de obținere a permiselor de conducere în județul Buzău

Cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, am reușit suplimentarea cu 800 de noi poziții de examinare, care au fost puse la dispoziția candidaților, prin intermediul aplicației on-line. Practic, este vorba despre locuri create în vederea examinării pe traseu a candidaților care au promovat proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.

„Prin eforturi integrate și susținute, am creat 800 de noi locuri de examinare pentru candidații care trebuie să susțină proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, cunoscută fiind această problematică la nivelul județului Buzău. Este doar un pas realizat în vederea reducerii timpilor de așteptare, în eficientizarea procesului de obținere a permisului de conducere”, declară prefectul județului, Daniel-Marian Țiclea.

În acest context, în weekendul 21-22 octombrie 2023, pentru prima dată, S.P.C.R.P.C.I.V. Buzău va avea la dispoziție 14 examinatori, dintre care 7 detașați din alt județ. Aceștia vor evalua candidații care au trecut deja de proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere.

„Avem parte de mai multe noutăți, în speță, măsuri menite a reduce timpii de așteptare pentru cetățeni. Pe de-o parte, este pentru prima dată când proba practică în vederea obținerii permisului de conducere se susține în zile de weekend, pe de altă parte, este o premieră faptul că examinatori dintr-un alt județ sunt detașați la Buzău, pentru a le veni în sprijin colegilor. Suntem încrezători că astfel de weekenduri de lucru se vor repeta în viitor, cu sprijinul conducerii Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări și al Ministerului Afacerilor Interne” precizează prefectul județului.

Prin munca susținută care ar urma să se desfășoare weekendurile viitoare s-ar crea, de fiecare dată, încă 250 de locuri noi pentru candidați, inițiativă care ar reduce semnificativ timpul de așteptare al buzoienilor care vor să obțină permisul de conducere.

”Continuăm să căutăm soluții pentru toate situațiile existente la S.P.C.R.P.C.I.V., iar reducerea timpilor de așteptare pentru obținerea permisului de conducere, o problemă reală la nivelul județului, este una dintre preocupările de primă linie pe agenda Instituției Prefectului – Județul Buzău. Am dovedit că putem realiza pași importanți în îmbunătățirea calității serviciilor publice pentru cetățeni fără risipă, cu gestionarea eficientă a resurselor puse la dispoziție de statul român, printr-o bună organizare, determinare și consecvență. Lucrând intens, vom reuși să eficientizăm și activitatea specifică obținerii permisului de conducere, pentru că este esențial ca oamenii să se simtă respectați și parte dintr-un parteneriat cu statul român” conchide prefectul județului, Daniel-Marian Țiclea.

 

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău