Ziua Eroilor

”Ziua Eroilor” – 25 mai 2023

Instituția Prefectului – Judeţul Buzău și Garnizoana Buzău, în calitate de organizatori, au onoarea de a vă invita să participaţi la manifestările prilejuite de “Ziua Eroilor”,  în data de 25 mai 2023, activități care se vor desfășura după următorul program:

  • „Monumentul Eroilor” din comuna Mărăcineni – ora 11.00;
  • „Domul Central” din Cimitirul Eroilor, municipiul Buzău – ora 12.00;
  • Bustul generalului Ștefan Gușă, localitatea Spătaru – ora 13.45;
  • „Monumentul Eroilor din Teatrele de Operații”, localitatea Dealul Viei, comuna Merei, ora 15.30.
  • Cimitirul Eroilor, municipiul Buzău – ora 21.00.

Programul complet al manifestărilor dedicate ”Zilei Eroilor” poate fi consultat aici:

https://bz.prefectura.mai.gov.ro/ziua eroilor/

”Ziua Eroilor”, marcată în aceeași zi în care creștin ortodocșii sărbătoresc Înălțarea Domnului, are ca scop comemorarea și omagierea eroilor și veteranilor români care s-au sacrificat în timpul războaielor și acțiunilor militare, precum și a celor care au participat la lupta pentru libertatea țării.

Această zi marchează recunoașterea curajului și devotamentului celor care și-au dedicat viața pentru apărarea României și a valorilor fundamentale.

”Ziua Eroilor” reprezintă o oportunitate de a aduce un omagiu eroilor căzuți în luptă, veteranilor și familiilor acestora. Este un moment de recunoștință și respect față de cei care și-au sacrificat viețile pentru țară, precum și față de cei care încă trăiesc și au contribuit la apărarea României.

 

Biroul de Relații cu Presa al Instituției Prefectului – Județul Buzău