COMUNICAT DE PRESĂ 01.12.2023

 În contextul zilelor libere de care vă urăm să vă bucurați în liniște alături de cei dragi, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de măsuri menite a asigura siguranța cetățenilor. Activitățile din aceste zile vor fi desfășurate în sistem integrat împreună cu toate instituțiile cu rol în asigurarea ordinii și liniștii publice.  Prioritatea tuturor forțelor de ordine va fi ca buzoienii să aibă o minivacanță de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie în liniște și siguranță.

 ”Vom asigura permanență operațională din partea conducerii Instituției Prefectului și sperăm ca această minivacanță să fie una a normalității, fără evenimente deosebite. Personal, voi fi in judet pe toată perioada acestor zile libere pentru români si mă voi asigura că buzoienii petrec într-un climat normal și sigur”, este mesajul prefectului județului Buzău, Daniel Țiclea.

 La rândul lor, în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii din Buzău vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier. La nivelul județului Buzău, în medie, zilnic, aproximativ 130 de poliţişti din toate structurile operative vor asigura ordinea şi liniştea publică la manifestările publice de amploare ocazionate de Ziua Naţională (concerte, parade militare, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă) şi vor acționa în sistem integrat cu celelalte forţe de intervenţie ale Ministerului Afacerilor Interne. Asigurarea continuităţii serviciului 24/24 de ore, la capacitate maximă, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, este obiectivul principal al poliţiştilor pentru zilele ce urmează. Aproximativ 90 de autospeciale vor asigura zilnic serviciul de patrulare în toate zonele judeţului, iar poliţiştii vor interveni prompt de fiecare dată când situaţia o va impune, sancţionând cu fermitate încălcările normelor penale şi contravenţionale. Din punct de vedere al riscului rutier, oamenii legii vor acţiona pe principalele drumuri naționale și europene pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea traficului rutier în zonele urbane, predispuse la aglomerare.                 Totodată, în următoarea perioadă, zilnic, peste 150 de pompieri buzoieni sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții, cu 50 de autospeciale și mijloace tehnice de intervenție. În locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros, vor fi adoptate măsuri suplimentare prin dispunerea în apropiere a echipajelor de stingere și acordare a primului ajutor calificat.

 Și jandarmii buzoieni vor fi la datorie în perioada 30 noiembrie – 03 decembrie, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura de această minivacanță în siguranță. Jandarmii vor fi alături de buzoieni la parada de 1 Decembrie, vor defila pe Calea Eroilor, dar vor acționa și pentru asigurarea măsurilor de ordine de siguranță publică în toate zonele aglomerate. La rândul lor, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău recomandă turiștilor să se  informaze cu privire la itinerariul propus, prognoza meteo şi condiţiile climatice locale, să poarte echipament adecvat și să urmeze doar traseele marcate. În cazul apariţiei unei situaţii de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, solicitați ajutorul prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 Și specialiștii de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău vor fi la datorie în această minivacanță de 1 decembrie. Aceștia vor desfăsura activitäti specifice, de informare, conștientizare și asistență specializată, pentru consumul și dependența de droguri.

S-aveți o minivacanță de Sfântul Andrei și de 1 Decembrie liniștită și în siguranță!

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!

 

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău