Vântul puternic a lăsat o familie cu 4 copii fără acoperiș deasupra capului. Măsurile dispuse de prefectul județului

În noaptea de 12.11.2023, o familie cu 4 copii din satul Sările, comuna Bisoca, a fost lovită de necaz, în urma vântului puternic oamenii rămânând fără acoperiș deasupra capului.

În urma acestei situații, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a luat decizia de a se deplasa de urgență la fața locului, pentru a evalua situația și a oferi sprijin familiei greu încercate, acum în prag de iarnă.

„Datoria statului român este să fie alături de oamenii aflați în necaz, indiferent de moment, fie că este noapte sau zi, fie că este duminică sau orice altă zi.
În consecință, am dispus demararea de urgență a procedurilor pentru solicitarea prin C.L.S.U. a unor ajutoare de la rezervele de stat, mai precis, materiale de construcții cu care oamenii să-și poată reface locuința.
De asemenea, am dispus demararea de îndată a unei anchete sociale prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, în vederea aprobării unui sprijin financiar care să ajute această familie a cărei casă a fost afectată de vântul puternic.
Nu trebuie să rămânem indiferenți în fața unor astfel de necazuri, nu trebuie să rămânem în inacțiune atunci când semeni de-ai noștri sunt în impas. Prin implicare și empatie, putem oferi speranță celor care au o cumpănă în viața lor”, a declarat prefectul județului.

Tot la Sările, prefectul județului a discutat cu localnicii, pentru a afla problemele cu care se confruntă comunitatea, pentru că doar cunoscând necazurile și nevoile oamenilor le poți fi alături cu adevărat.

„Situația în care trăiește această comunitate este una care nu poate fi tolerată în anul 2023. Este de neacceptat ca, în zilele noastre, circa 400 de oameni să nu aibă la dispoziție nici o sursă de apă, nici pentru consum propriu, nici pentru uz casnic.
Voi continua să monitorizez lucrurile în această zonă și să intervin pentru a putea acționa în sprijinul comunității în nevoie.
Oamenii trebuie să știe că suntem cu toții în această luptă iar solidaritatea și acțiunea sunt cheile pentru a putea ieși la liman”, a mai declarat prefectul județului.