Ziua porților deschise la Instituția Prefectului

 Instituția Prefectului – Județul Buzău organizează miercuri, 1 iunie 2022, cu ocazia Zilei Copilului, evenimentul intitulat ”Ziua Porților Deschise”, ce va cuprinde o serie de activități dedicate celor mici și adolescenților, deopotrivă.

 În această zi, angajații  Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte  vor lucra exclusiv pentru preluarea cererilor de eliberare a pașapoartelor pentru minori. Astfel, în intervalul orar 9.00-14.00, fără programare prealabilă, vor putea fi depuse, la două ghișee, pe bază de bon de ordine, cererile de eliberarare a pașapoartelor pentru cei cu vârsta sub 18 ani (taxa de eliberare pașaport va trebui achitată în prealabil, copiii vor trebui să fie însoțiți de părinți, iar cererile de eliberare documente de călătorie vor fi preluate exclusiv pentru minori).

Totodată, copiii vor putea discuta cu angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, pentru a afla traseul până la realizarea unui document de călătorie și vor fi antrenați în mici jocuri ale copilăriei.

Ziua dedicată copiilor și bucuriei va continua la Prefectura Buzău, unde copiii vor putea vizita instituția, îi vor putea cunoaște pe prefectul și subprefecții județului, vor putea intra în  birourile în care aceștia își desfășoară activitatea. De asemenea,  vor putea merge în sala de ședințe a instituției, unde vor fi provocați să organizeze o conferință de presă, cei mici luând, pe rând, locul prefectului și al jurnaliștilor.

Dragi copii, vă așteptăm pe 1 iunie, de ziua voastră, cu bucurie, jocuri, bomboane și baloane!

 

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău