Măsuri de siguranță cu prilejul zilei de 1 mai

Dat fiind că urmează weekendul în care românii sărbătoresc 1 Mai,  Ziua Internațională a Muncii, structurile Ministerului Afacerilor Interne au dispus suplimentarea efectivelor care vor acționa în sprijinul oamenilor.

Astfel, în weekendul care urmează, zilnic, aproximativ 130 de poliţişti vor acţiona, în medie, în cadrul dispozitivelor de menţinere a climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică. Vor fi avute în vedere, cu precădere, zonele aglomerate, zonele de agrement, iar poliţiştii vor acţiona în special pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce pot aduce atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor. 70 de patrule pedestre şi auto vor acţiona, în medie, zilnic. De asemenea, la nivelul fiecărei subunităţi au fost constituite rezerve de intervenţie, în vederea suplimentării dispozitivelor curente în cazul în care situaţia operativă o va impune. În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona cu toate aparatele de supraveghere a traficului, pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării regulilor de circulaţie.

Și jandarmii buzoieni vor fi  la datorie pe timpul minivacanței de 1 mai. Cu precădere, jandarmii vor fi mobilizați și vor patrula  în zonele de agrement Haleş – Ciolanu, dar și pe raza stațiunii Sărata Monteoru.  Prezența jandarmilor montani  va avea rol preventiv, atât pentru informarea și îndrumarea turiștilor, cât și pentru menținerea ordinii publice. Pentru că Ziua Muncii aduce și un meci important în orașul nostru, începând cu ora 17:30, A.S.F.C. Buzau – S.C. Dinamo București,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, alături de polițiști, polițiști locali și pompieri, vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine în imediata apropiere a arenei sportive, pe traseele de deplasare la și de la stadion ale suporterilor, precum și pentru prevenirea oricăror încălcări ale normelor de conviețuire socială.

Totodată, peste 140 de pompieri buzoieni vor fi zilnic la datorie în acest weekend, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

     ”Vreau să-i asigur pe cetățenii județului Buzău că structurile MAI vor fi la datorie și vor acționa cu efective și resurse sporite, mai ales în zonele cunoscute cu potențial de aglomerare. Structurile MAI vor fi pregătite să intervină atât pentru a menține ordinea publică, dar și pentru a acorda sprijin cetățenilor  aflați în eventuale situații de urgență. Chiar dacă vom fi la datorie, sper să avem parte cu totii de relaxare, de soare si de liniste”, este mesajul prefectului județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.                                  

Vă dorim un 1 Mai liniştit, fără evenimente nedorite!

 

Biroul de presă Instituția Prefectului – Județul Buzău